Tilbage til oversigten


Laksekursus ved Gaula

Emne oprettet af jbuch den 13-01-2018 06:36

INFO OM SPORTSFISKERFORBUNDETS GAULA-KURSUS

Velkommen til en spændende og lærerig kursus- og fiskeuge på Bones-valdet ved Gaula, der er en af Norges allerbedste lakseelve. Prisen i 2018 er kun 4900 kroner, der dækker kursus, ophold og fiskeri i hele syv døgn.

Gaula-kurset afvikles for 22.gang og er dermed ikke blot Danmarks Sportsfiskerforbunds men et af Skandinaviens ældste og mest populære og efterspurgte laksekurser. Det afholdes i uge 33 og der står som regel mange laks på stykket.

Kurset foregår på en eftertragtet, privat strækning cirka 15 kilometer opstrøms byen Støren. Vi fisker fra venstre bred på et to kilometer langt stykke med fem store, veldefinerede og udfordrende pools - alle med flere hot spots. Mellem de smukke pools er der lange, brusende stryg, som i høj grad bliver fiskbare ved lav og varm vandføring. - Desuden disponerer kurset over fire kilometer af Bua, der er Gaulas næststørste tilløb - heraf dog en del i vanskeligt terræn.

Der deltager maks 10 kursister, som indkvarteres i Bones-gårdens tidligere hovedsæde. I stueetagen findes en stor opholdsstue, veludstyret køkken, et bad og to toiletter samt en stor entre og en hyggelig veranda. På første sal er der 6 dobbelte soverum.

Forbundsinstruktørerne Per Jørgensen og Orla Bertram-Nielsen har tilsammen mere end 55 års erfaring med fiskeri, guidning og undervisning på netop dette vald. Makkerparret har alt i alt fanget mellem 6-700 laks i Danmark, Norge, Sverige, Skotland, Island og ved en række af Kolahalvøens kendteste elve.

Du tilbydes en lang række teoretiske og praktiske lektioner, bl.a. grejlære, trimning af grejet, flueliner/skydehoveder og linevalg, knuder og splejsninger, fluer og fluevalg, fiskestrategi, affiskningsteknikker, læsning af vandet samt krogning, udtrætning og landing. Kastetræning med tohånds fluestænger med særlig fokus på forskellige former for speykast har en fremtrædende plads i kursusprogrammet.

Der er selvfølgelig også afsat rigelig tid til praktisk fiskeri på de bedste tidspunkter morgen og aften. Hver aften vælger du og din makker nye, eksklusive fiskepladser for den kommende dag. - Bemærk du må kun hjemtage en hanlaks over 80 cm og en under i ugens løb. Hunlaks og havørred er totalfredet i Gaula i august måned.

Kursusprisen dækker ikke det obligatoriske norske fisketegn, desinficering af grej, mad samt transport til og fra Gaula. Der udsendes deltagerliste, så der kan arrangeres samkørsel. Deltagerne deles op i tomandshold, som fisker sammen og som står for madlavning én dag.

Yderligere info hos Per 30424619 eller Orla 20129338. Du kan følge med i sæsonens fangster på www.gaula.dk.

Der er ingen svar til denne emne

Besvar emne


Dit navn


Din e-mail


Sikkerhed

For at vide om du er et menneske, skal du skrive svaret på regnestykket.


Hvad er fem + tre

Vedhæft billeder (jpg)